img
img
img
img

Goldhorse Born & Grow

8.816 Ft., / 9.144 Ft. (+Hummovettel)

- Raktáron

Ahhoz, hogy a genetikai adottságokból a maxiumumot tudjuk kihozni fontos, hogy már az anyaméhben gondoskodjunk csikónk megfelelő táplálásáról. Az ízületek, csontok megfelelő fejlődése kihat a felnőttkori teherbírásra és agilitásra. A csikónak korlátozott szárazanyag felvevő képessége miatt koncentrált kiegészítésre van szüksége az anyatej mellett, mely csak 300 gramm fehérjét képes biztosítani számára a napi 700 gramm helyett, ami egy szopós csikó napi fehérjeigénye.

 • SZÁRAZANYAG % 88,4
 • NYERS FEHÉRJE. % 15,3
 • NYERS ZSÍR % 3,6
 • NYERS ROST % 11,3
 • NYERS HAMU % 11,7
 • DE ló MJ/KG 10,3
 • LIZIN % 1,68
 • CA % 2
 • P % 0,5
 • A VIT./E672/ NE/kg 30000
 • D-3 VIT./E671 NE/kg 3000
 • E /a-tokoferol NE/kg 100

Koncentrált granulált takarmánykeverék tenyészkancák és csikók részére

Koncentrált granulált takarmánykeverék tenyészkancák és csikók részére, melynek összetevői egy sikeres, egészséges és hosszú új élet alapjait erősítik. Ahhoz, hogy a genetikai adottságokból a maxiumumot tudjuk kihozni fontos, hogy már az anyaméhben gondoskodjunk csikónk megfelelő táplálásáról. Az ízületek, csontok megfelelő fejlődése kihat a felnőttkori teherbírásra és agilitásra. A csikónak korlátozott szárazanyag felvevő képessége miatt koncentrált kiegészítésre van szüksége az anyatej mellett, mely csak 300 gramm fehérjét képes biztosítani számára a napi 700 gramm helyett, ami egy szopós csikó napi fehérjeigénye. A Goldhorse Born&Grow tökéletesen kiegészíti a szopós csikó fehérjeigényét. A tenyészkancák egészségét hosszú távon őrizhetjük meg a megfelelő takarmányozással, különös tekintettel a vemhesség utolsó harmadára, és a laktáció időszakára. A Goldhorse Born&Grow koncentrált takarmányként kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve, magas szintű, több évtizedes szakmai tapasztalatok alapján szem előtt tartva a kancák és csikók túltáplálásának elkerülését is.

Etetési javaslat:

A maximálisan etethető mennyiség kancák esetében 3 kg/nap. A termék gazdag limitáló aminosavakban, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben. Éppen ezért a csikóknak 2 hónapos koruktól kezdve 250 gramm a napi adagjuk, ezt 150 grammal emelhetjük hónapról hónapra, míg elérjük a 300 gramm/100 testtömeg kg-os mennyiséget naponta.

Általános takarmányozási tanácsok:

A koncentrált abraktakarmányok etetését célszerű napi három alkalomra elosztani, mert egyszerre nagy mennyiségű abrak felvétele során a gyomorban, a káros erjedési folyamatok lehetősége megnő. A gyomor túlzott megterhelésének elkerülése végett tartsuk be az etetési javaslatban leírtakat. Amennyiben gazdasági abrak (zab, árpa, kukorica) kiegészítését szolgálja a táp, össztömegében akkor se lépjük túl a javasolt mennyiséget. 100 kg élősúlyra biztosítsunk legkevesebb 1 kg strukturális rostszerkezettel rendelkező szálas takarmányt. A szálas takarmány adagot az esti etetésnél emeljük meg a reggeli, és a déli etetéshez képest. Az abrak-, vagy tartósított tömegtakarmányban szükséges áttérésre hagyjunk legalább 4-5 napot.

összetétel: gabonafélék, szénafélék, fehérjehordozók, malomipari termékek, GMO mentes szójaolaj, mikroelemek és azok vegyületei (réz szerves kötésben, cink szerves kötésben, mangán, jód, szelén szerves kötésben, vas, kobalt), makroelemek és azok vegyületei (kalcium, foszfor, magnézium), vitaminok (A vitamin, D vitamin, E vitamin, niacin, K vitamin), antioxidáns, aminosavak (lizin, metonin, cisztin, treonin, triptofán)

SZÁRAZANYAG % 88,4
NYERS FEHÉRJE % 15,3
NYERS ZSÍR % 3,6
NYERS ROST % 11,3
NYERS HAMU % 11,7
DE ló MJ/KG 10,3
LIZIN % 1,68
CA % 2
P % 0,5
A VIT./E672/ NE/kg 30000
D-3 VIT./E671 NE/kg 3000
E /a-tokoferol NE/kg 100